czwartek, 26 lutego 2015

Pieczone roladki schabowe.

Pieczone roladki schabowe
 
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem.. Tym razem na mięsko z użyciem posypki do mięs Orion.
Uwielbiam ją po stokroć <3
Nie jest ona zmielona, ale wszystko idealnie widać. Wszystkie warzywa.
A przede wszystkim cena. Jak dla mnie 3,49 za 150g to tanioszka.
Fakt, dochodzą do tego koszty przesyłki, ale.. zamawiając więcej przypraw czy innych produktów, koszty się rozkładają.
Zobaczcie sami, jak wyglądają moje roladki.
Mniami!
 
 
Składniki
 
-4 plastry schabu (około 1cm grubości),
-4 plasterki szynki,
-300g grzybków gotowanych,
-1 cebula,
-100g sera żółtego,
-4 łyżki oleju,
-vegeta.

Dodatkowo:
-3 łyżki musztardy delikatesow
ej,
-2 łyżeczki musztardy Kamis strong z chili ciętym,
-1 łyżeczka miodu,
-5 łyżeczek posypki do mięs Orion.
 
Przygotowanie
 
Schab myjemy, osuszamy i każdy plaster schabu rozbijamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 2 łyżkach oleju, do uzyskania złotego koloru. Do cebuli dodajemy ugotowane grzyby i około 1 łyżeczkę vegety. Podsmażamy jeszcze 3 minuty.
Mięso układamy na desce, wykładamy na każdy plaster po około 1,5 łyżki grzybów, starty na drobnych oczkach ser i plasterek szynki. Zawijamy roladki (możemy spiąć jedną wykałaczką).
Przygotowujemy marynatę. Obydwie musztardy, miód i posypkę mieszamy w misce, wkładamy do miski roladki, obtaczamy w marynacie, przykrywamy folią i pozostawiamy na pół godziny. Po tym czasie roladki wykładamy na patelnię i podsmażamy z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch wykładamy marynatę i zapiekamy około 45 minut. Od czasu do czasu możemy polać olejem.
 Smacznego :o)
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz